Ta en krans og la den vandre...

Investerer du i en julekrans, har du julepynt som du kan bruke i flere år. Noen foretrekker å lage dem selv, mens andre synes det er helt ok å kjøpe seg en ferdig julekrans. Her er en liten oversikt hvordan du kan dekorere med kransene i hjemmet!

Dørkrans ute

Dørkrans ute henges på ytterdøren på en krok eller tynn spiker. Kan fint henge oppe fra november og utover nyåret. Velg gjerne en krans som står i stil med fargen på døren. Vil du gjøre litt ekstra ut av ytterdørskransen kan du tvinne en batteridrevet ledlyslenke rundt.

Krans til dør inne

Det er ikke noe i veien for å henge kranser på dørene innendørs også. Heng de opp på samme måte som den på ytterdøren, med en tynn spiker eller en liten krok. Passer for eksempel fint på døren til et toalett eller døren i et vindfang. Er du heldig og har doble dører inn til stuen kan det være lekkert å henge en middels stor krans på hver dør.

Krans til vindu

Å henge julepynt i vinduet til jul er både hyggelig for de som sitter inne og for de som er utendørs og titter inn. Bruk for eksempel et silkebånd, bredt eller smalt, som oppheng, eller om du ønsker noe mer diskret kan du bruke fisketråd.

Bordkrans

Skal du dekke et langbord eller et rundt bord kan det være «prikken over i’en» å legge en dekorativ og fyldig krans midt på bordet. Dette blir på engelsk kalt et ‘centerpiece’ og er midtpunktet i borddekorasjonen som man pynter ut ifra.

Veggkrans

En fin krans på veggen kan passe i flere rom. Vil man ha litt julestemning i en gang kan det henges en dekorativ krans på veggen ved et speil, eller på soverommet om man ønsker en koselig krans over sengen. Mulighetene er mange.

Tak-krans

Har du plass til å henge en krans over spisebordet kan det også gi et elegant uttrykk. Heng den opp i hyssing, silkebånd eller et kransoppheng, i en høyde som passer.

(Kilde: Kid interiør)