Julemat fra Spar

Tradisjonsrikt og litt nytenking – Hva med å prøve noe nytt til middag denne julen? Ikke alle dager, selvsagt, men noen av dagene i julen.

På ferskvareavdelingen til Spar på Husnes Storsenter blir de bare glade om du ber om noen tips til julemiddager. Og vi kan garantere at de har mange tips på lager. Her er en juleinspirerte nye oppskrifter som vi garanterer vil smake – god appetitt!

Pinnekjøttlefser med julepølser og yoghurtdressing

Ingredienser
1 pk pinnekjøtt
1,5 kålrot
1 søtpotet
3 fedd hvitløk
1 ss olje eller smør
1 appelsin, saften
1 kvist rosmarin, finhakket Salt og pepper

Yoghurtdressing
2 dl yoghurt, tykk
0,5 dl appelsin, saften 1 ss honning
1 kvist rosmarin

Syrlig kål
2 rødløk
2 ss eplecidereddik 1 dl sølvløk Pepper

Klar for en vri på den klassiske pinnekjøtt-middagen? Server den i lefser med appelsinsaft, grov kålrabistappe og yoghurtdressing.

Fremgangsmåte
Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer. La det ligge i romtemperatur. Husk å bytte vann minst en gang. Legg bjørkepinner i bunnen av kjelen. Fyll på med vann så det står i høyde med bjørkepinnene. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk. Damp på svak varme i ca. 3 timer. Pass på at det ikke koker tørt. Fyll eventuelt på med mer vann.
Skrell kålrot og søtpotet. Del dem opp i mindre biter og kok dem myke.

Del opp hvitløksfedd i mindre biter og surr dem myke i en panne med litt olje eller smør.
Hell av vannet fra kjelen. Ha i hvitløk og appelsinsaft og mos godt sammen. Bruk eventuelt en stavmikser og kjør det litt grovt.
Smak til med salt og pepper. Ha gjerne i en kvist finhakket rosmarin om du liker det.

Del opp julepølsen i skiver og surr dem gylne i litt smør.
Del opp pinnekjøttet i tykke strimler, litt som «pulled pork». Server kjøttet i lefser sammen med kålrabistappe med hvitløk, julepølse, syrlig kål, dressing og skiver av frisk appelsin. Bland godt sammen alle ingrediensene til en deilig yoghurt-dressing.

Skjær rødløk i tynne ringer eller båter.
Ha over eplesidereddik og la det stå og trekke i ca. 1 time. Bland sammen med sølvløk og litt sort pepper.